Historie

Corpuls® Nederland B.V. is opgericht door Klaas Kamphuis als zelfstandig bedrijf werkzaam op het gebied van defibrillatoren, pacemakers en medische monitoring, voornamelijk daar waar acute inzet, draagbaarheid en betrouwbaarheid noodzakelijk is.

Na huisvesting in combinatie met andere bedrijven, werd in 1997 een nieuw pand betrokken in Reeuwijk. In die periode groeide Corpuls® Nederland BV uit tot een bedrijf dat in zijn marktsegment al snel een belangrijke plaats in nam. Hiermee bleek dat er met name op het gebied van serviceverlening behoefte was aan een modernere en goed geoutilleerde serviceruimte. Er werd voor een andere locatie gekozen. In oktober 2002 verhuisde Corpuls® Nederland BV vanuit Reeuwijk naar het eigen pand op het industrieterrein “Kickersbloem” in Hellevoetsluis. Dit nieuwe pand biedt o.a. veel praktische ruimte voor technische service en onderhoud en tevens kunnen er trainingen gegeven worden in het gebruik van Corpuls apparatuur.

Sinds 1999 is Corpuls® Belgium bvba actief voor de Belgische markt. Corpuls® Belgium verzorgt de verkoop en gebruikersondersteuning in heel België. Daarnaast wordt de technische service en ondersteuning verzorgd door Corpuls® Nederland BV. In 2006 gingen beide firma’s samen verder onder de handelsnaam Corpuls® Benelux en daarmee viel ook Luxemburg onder het verzorgingsgebied.
Inmiddels is het pakket aan producten nog verder uitgebreid en heeft Corpuls® een zeer stabiel en groot marktaandeel in het marktsegment van spoedeisende hulp.