Fabrikant

Fabrikant en product filosofie

Fabrikant

De fabrikant GS Elektromedizinische Geräte G. Stemple GmbH is in 1982 door de bedrijfsleider en groot- aandeelhouder opgericht. Het ontwikkelen en produceren van robuuste en tegelijk innovatieve apparatuur voor pre-klinische cardiotherapie was en is nog steeds het hoofddoel van de onderneming.

Vandaag de dag werken bij de fabrikant, welke gevestigd is in Kaufering/Beieren, ongeveer 145 medewerkers. De verkoop en service is ondergebracht bij zelfstandige service- en verkooppartners. In de hoofdvestiging wordt de apparatuur in eigen huis ontwikkeld en tevens geproduceerd.

Ook in tijden van globalisering en toenemende kostendruk maakt zij gebruik van Duitse ingenieurs en “made in Germany” kwaliteit. Zij laat niets aan het toeval over. Alle medewerkers staan erop dat elk apparaat op “hart en nieren” getest wordt, voordat een product het huis verlaat.

Product filosofie

Als een rode draad loopt hun productfilosofie door het complete producten gamma van de firma GS:

Een zo hoog mogelijke kwaliteit, duurzaamheid en robuustheid van de gefabriceerde defibrillator- en patiënt monitor systemen toegespitst op de speciale eisen van de spoedeisende hulpverlening.

Verder streeft de ontwikkelingsafdeling ernaar al tijdens de designfase er rekening mee te houden dat de apparatuur achteraf aangepast en uitgebreid kan worden. Corpuls defibrillatoren laten zich hierdoor eenvoudig op de laatste nieuwe stand van techniek brengen. Dat dit niet ten koste moet gaan functionaliteit en design heeft de corpuls 08/16 succesvol bewezen. In 1995 werd de corpuls 08/16 door de jury van “Industry Forum Design”, gekozen uit meer dan 1600 kandidaten als “Top Ten of the Year”.

De hoge innovatiegraad van de Corpuls producten werd al veelvuldig geprezen. Zo werd bijvoorbeeld in de categorie Medizintechnik de industrieprijs 2011 toegekend en ontving GS als finalist de Duitse innovatieprijs 2012 in de categorie middenstand. Bovendien ontving GS voor twee categorieën de MEDTEC Europe Award 2012.