CORPULS.mission

CORPULS.MISSION

 

corpuls.mission is niet alleen een telemetrie- oplossing – het is een medisch communicatieplatform waarmee de patiënt in beeld wordt gebracht.

Specifieke kennis uit verschillende disciplines en van geselecteerde experts zijn cruciaal voor een adequate behandeling van de patiënt.
Met corpuls.mission brengen we kennis samen wanneer deze het hardst nodig is: gedurende de hulpverlening.

Door medische gegevens, chat, video en documentatie te combineren, wordt alle relevante informatie op één plek gebundeld en kan door alle betrokken hulpverleners, artsen en specialisten ingezien worden.

Specifiek ontworpen voor de speciale vereisten van prehospitaal gebruik, breekt corpuls.mission met de oude, lineaire communicatiekanalen. Naast de live curven en vitale parameters van de corpuls3T en corpuls3 is het ook mogelijk om D-ECG’s en foto’s van medicatieoverzichten of van de plaats van het incident te bekijken.  Dit alles in de gebruikelijke corpuls kwaliteit.

 • De optimale oplossing voor telegeneeskunde – corpuls .mission LIVE maakt de uitwisseling van vitale parameters en curven van diagnostische ECG’s in realtime van overal – naar elke plaats mogelijk.

  Lees meer

  Met de telegeneeskundige toepassing van corpuls.mission LIVE brengt u de specialistische kennis van andere specialisten binnen een fractie van een seconde direct ter plaatse van het incident, ongeacht hoe ver de plaats van het incident en het ziekenhuis uit elkaar liggen.

  • Slimme telegeneeskunde: curven en vitale parameters in realtime
  • ECGmax: 22 afleidingen van 10 elektroden, vectorlussen en CEB ®
  • Geautomatiseerd doorsturen en flexibele interfaces voor gegevensexport
  • Bewaak meerdere apparaten en visualiseer gebeurtenissen

  Met corpuls.mission LIVE weet de specialist in het ziekenhuis nog de ambulance op de spoedeisende hulp arriveert hoe het met de patiënt gaat. Dankzij de interactie van corpuls3T of corpuls3 met corpuls.mission LIVE kan de arts in het ziekenhuis bijvoorbeeld alle curven en parameters zien die bij de patiënt zijn gemeten in realtime terwijl de prehospitale hulpverlening nog loopt. Dit maakt een vroege voorbereiding in het ziekenhuis op de betreffende noodsituatie mogelijk. De getoonde curven en parameters worden ook opgeslagen. Op deze manier kan de specialist ook het scherm van de corpuls3T of corpuls3 weergeven van een eerder tijdstip in de hulpverlening. Daarnaast worden trends en gebeurtenissen van het aangesloten apparaat weergegeven en kan het corpuls.mission Live Board zelfs worden gebruikt om meerdere apparaten gelijktijdig te monitoren en gebeurtenissen te visualiseren.

  ECGmax – de nieuwe dimensie van het ECG

  Naast het reguliere 12-leads ECG biedt ECGmax de mogelijkheid om de posterieure, rechterventrikel- en orthogonale afleidingen weer te geven. Met ECGmax krijgt u 22 afleidingen – een echt totaalbeeld van het gehele hart. Bovendien kunnen de vectorloops worden berekend en weergegeven. Deze waardevolle en momenteel zelden gebruikte methode van het vectorcardiogram (VCG) kan zonder extra inspanning worden gebruikt.

  Alles in één oogopslag ECGmax

  Toont de algehele conditie van het hart met behulp van de geniaal eenvoudige cardiale elektrische Biomarker CEB ® . Als een stoplicht geeft de CEB ® een indicatie van de myocardiale gezondheid van de patiënt door middel van groen, oranje en rood. Om dit te doen , meet de CEB ® de mate van myocardischemie met behulp van de multipolaire componenten van het in feite dipolaire elektrische veld van het hart. De CEB ® levert bijna realtime een betrouwbare numerieke waarde. Het enige dat nodig is, is 10 seconden ECGvan het D-ECG.

  Communicatie in beide richtingen

  Communicatie via corpuls.mission LIVE is geen eenrichtingsverkeer: instructies zoals medicatieadviezen of de waarde van de CEB ® kunnen via webMessages rechtstreeks naar hetteam in het veld worden gestuurd. Dit scheelt schaarse resourcen. De corpuls3 heeft de basisvereisten voor corpuls.mission LIVE op aanvraag af fabriek: een mobiel modem met volgens LTE 4G-standaard (met simkaart op aanvraag) en/of een WLAN-interface.

  • Gecertificeerd als medisch hulpmiddel
  • Overdracht van alle curven, vitale functies en het 12-kanaals rust-ECG in realtime
  • Presentatie, meting en doorsturen van het rust-ECG in verschillende formaten (bijv. PDF, SCP)
  • ECGmax: 22 afleidingen van 10 elektroden, vectorloops en CEB ®
  • Browsergebaseerde applicatie
  • Besparing van schaarse resourcen door vroegtijdige ondersteuning en actie
  • Opname van de curven en vitale functies van de huidige missie
  • Communicatie tussen de spoedeisende hulp en de kliniek
  • Separate overdracht van patiëntgegevens en medische gegevens naar de server
  • End-to-end encryptie van patiëntgegevens
  • Veilige gegevensoverdracht op basis van de huidige TLS-normen
  • Hoogste beveiligingsnormen door de serverhost (ISO 27001)
  • Beveiliging tegen serverstoringen 99,5% (uitbreidbaar)

 • CORPULS.MISSION CONFERENCE

  De revolutionaire communicatie-oplossing  corpuls.mission CONFERENCE maakt applicatie- en patiënt gerelateerde communicatie via chat, audio en videotelefonie mogelijk volgens een geheel nieuw principe, optimaal afgestemd op de hulpverleners in het veld.

  Lees meer

  De revolutionaire, patiëntgerichte communicatie voor hulpverleners:

  • Videoconsult: Live advies van artsen of specialisten via videotelefonie en chat
  • Foto’s, video’s en spraakberichten verzenden
  • Tactische eenheden (bijv. meldkamer/dispatch, ambulance, bemanning) in plaats van individuen maken een eenvoudige selectie van de vereiste communicatiepartners mogelijk
  • Beschikbaar voor web, iOS en Android

  CONFERENCE is onze unieke communicatieoplossing voor hulpverleners. De filosofie erachter is revolutionair: de on-site hulpverlener neemt niet langer contact op met individuen als hij ondersteuning nodig heeft, maar met tactische eenheden. Bijvoorbeeld, in plaats van Dr. Müller te kiezen voor de afdeling cardiologie van het Musterstadt-ziekenhuis, vraagt ​​hij gewoon een cardioloog aan via CONFERENCE.

  Indien nodig voegt hij nog specialisten toe. Zo realiseert CONFERENCE optimaal en patiëntgericht live advies van artsen of specialisten via videotelefonie, audio-oproepen en chat. De eerste, echte communicatieoplossing voor hulpverlenders in nood wordt gecompleteerd door de mogelijkheid om foto’s, video’s en spraakberichten te verzenden.

  In combinatie met corpuls.mission LIVE, CONFERENCE is in topvorm. De tele-spoedarts of de toekomstige behandelend arts in het beoogde ziekenhuis kan alle vitale parameters, ECG-gegevens en trends analyseren. Daarnaast kan het hulpverleningsteam informatie uitwisselen via chat en een videoconferentie, foto’s van medicatieoverzichten en wonden of zelfs ademgeluiden doorsturen en nog veel meer. Nog voordat de patiënt in het ziekenhuis arriveert, kunnen behandelingsmaatregelen door het reddingsteam worden geïnitieerd en individueel en optimaal worden voorbereid in het ziekenhuis.

  De verbinding tussen een corpuls3T of een corpuls3en CONFERENCE is heel eenvoudig: u hoeft alleen maar de QR-code te scannen die op de patiëntmonitor/defibrillator is aangebracht en de twee apparaten worden automatisch en duidelijk toegewezen aan dezelfde missie.

 • CORPULS.MISSION REPORT

  De volledige operationele documentatie van de anamnese tot de overdracht in collaboratieve en interactieve vorm. Alles met slechts een paar klikken. Documenteren kan niet sneller of effectiever.